Amenajări interioare

„ O atmosferă plăcută în casă este baza vieții tale ” (Dalai Lama)

Conceptul de amenajare reprezintă totalitatea lucrărilor prin care elementele unui sistem sunt dispuse şi utilizate astfel încât sistemul să corespundă cât mai bine scopului pentru care a fost realizat.

Prin urmare, amenajarea interioară a clădirilor trebuie realizată astfel încât să îndeplinească două criterii importante: funcţionalitate şi durabilitate. În scopul îndeplinirii acestor criterii, este bine să apelăm la specialişti în design interior şi specialişti în construcţii, deoarece, prin cunoştinţele şi forţa de muncă pe care aceştia le posedă, ne pot îndruma în a concepe şi realiza spaţiul interior de care avem nevoie pentru desfăşurarea activităţilor zilnice.

Aşa cum nu-l rugăm pe instalator să ne croiască o rochie şi pe brutar să ne repare o ţeavă, tot aşa nu este recomandat să încercăm a lua asupra noastră sarcina amenajării spaţiului interior în speranţa de a economisi astfel nişte bani. Riscăm să cheltuim, în fapt, mai mult, prin risipa de materiale, prin neîndeplinirea criteriului de durabilitate sau al celui de funcţionalitate.

Internetul abundă de informaţii şi sfaturi mai mult sau mai puţin pertinente despre ce materiale este bine să foloseşti, despre idei de amenajare, despre cum să-ţi realizezi în regie proprie diverse lucrări de amenajare. De cele mai multe ori opiniile se contrazic iar utilizatorul sfârşeşte prin a fi debusolat şi realizează lucrarea după ideile care i s-au părut a fi în concordanţă cu modul său de gândire, fără a lua în consideraţie situaţia din teren şi fără a şti cu certitudine dacă materialele utilizate se pretează construcţiei, cum se comportă acestea în timp şi care sunt în totalitate etapele de lucru. Tot aşa cum învăţarea legislaţiei rutiere nu ne transformă în şoferi talentaţi, acumularea diverselor informaţii de pe internet nu ne transformă în constructori pricepuţi.

Designul interior se împarte în etapa de concepţie şi cea de execuţie. Concepţia se realizează cu ajutorul designerilor iar partea de execuţie cu ajutorul unei firme de construcţii.

Un desiger bun posedă o imaginaţie bogată, cunoştinţe aprofundate despre o multitudine de tipuri de materiale şi este un bun psiholog. El trebuie să inţeleagă exact nevoile noastre (chiar şi pe acelea pe care nu ştim să le exprimăm), să inţeleagă felul nostru de a fi pentru a reuşi să propună un proiect care să ne ofere maximul de satisfacţie.

O firmă de construcţii deţine cunoştinţele, mijloacele materiale şi resursele umane necesare punerii în practică a ideilor designerului.

Chiar şi în condiţiile în care doriţi doar să realizaţi lucrări parţiale de amenajare interioară (zugrăveli, montaj tâmplărie PVC, placare cu gresie, faianţă sau parchet, intervenţii la instalaţiile sanitare, electrice sau termice, etc.) este recomandat a apela la specialişti, indiferent cat de pricepuţi consideraţi că sunteţi sau că lucrarea vi se pare a fi prea simplă pentru a tocmi o firmă de construcţii. Viteza de execuţie, garanţia lucrării, lipsa risipei de materiale şi folosirea materialelor potrivite spaţiului construit sunt cateva argumente ce pledeaza pentru specialişti.

În general, când ne gândim la conceptul de amenajare interioară, ne gândim la designul casei, al mobilierului, al culorilor pe care să le folosim in zugrăveli sau la draperii, al faianței sau gresiei pe care să le montăm. În realitate, conceptul de amenajare interioară este mult mai vast.

Societatea noastră se pune la dispoziția dumneavoastră cu un pachet deosebit de larg de servicii ce privesc amenajările interioare. Începând de la tencuieli manuale sau mecanizate, șape manuale sau mecanizate și elicopterizate, execuția de lucrări de instalații sanitare, electrice sau termice, tâmplărie PVC și ferestre de mansardă, sisteme de gipscarton, ignifugări, trecând prin zugrăveli interioare, gleturi, montaj de tapet, gresie, faianță, parchet sau mochetă, montare de glafuri, pervaze și mascare țevi și ajungând în final la montarea de jaluzele, perdele, draperii, tablouri sau oglinzi, ne punem în slujba dumneavoastră, vă sprijinim, va îndrumăm și executăm la standarde tehnice de calitate orice lucrare de amenajare interioară. Nu ezitați să ne contactați.

Tipuri de lucrări ce privesc amenajarea interioară

Tencuieli (manuale sau mecanizate)

Tencuiala este stratul de mortar de aproximativ 2 cm ce se aplică pe pereţii şi tavanele construcţiei şi are rol atât de protecţie cât şi de netezire a suprafeţei.

Tencuielile sunt elemente de finisaj care se aplică pe suprafața brută a pereților, tavanelor sau a altor elemente de construcții, având rol estetic, igienic și de protecție împotriva agenților interiori (apă și vapori de apă), a gazelor, focului și a altor agenți și acțiuni chimice și mecanice din mediul ambiant.

În funcţie de condiţiile specifice construcţiei şi de destinaţia acesteia, tencuielile se pot realiza în mai multe moduri. Trebuie ţinut cont de suprafaţa pe care acestea se aplica (BCA, caramida, beton, etc), de destinaţia încăperii (beci, bucătărie, birou, etc), de condiţiile de umiditate şi de zugrăvirea ce se va aplica ulterior (în ulei, în vopsea lavabilă, în vopsea decorativă, etc).

În cadrul procesului de aplicare a tencuielii, trebuie urmate mai multe etape de execuţie, fiecare necesitând un timp specific şi un minim de temperatură ambientală.

Tencuielile se pot executa atat manual cât şi mecanizat. Tencuielile manuale sunt recomandate pentru spaţii mici. Cele mecanizate asigură o viteză de lucru net superioară (o reducere cu 80% a timpului de lucru faţă de tencuiala manuală) precum şi o reducere cu 30% a materialului necesar, fiind prin urmare recomandate cu căldură a fi utilizate când avem de-a face cu suprafeţe mari de lucru.

Pentru orice tip de tencuieli, apelaţi cu încredere la specialiştii noştri. Firma noastră oferă posibilitatea executării atât a tencuielilor manuale cât şi a celor mecanizate, in conformitate cu standardele tehnice specifice de calitate şi bună execuţie.

Şape manuale sau mecanizate şi elicopterizate

În scopul nivelării sau egalizării suprafeţelor interioare, precum şi pentru astuparea golurilor, a îmbinărilor şi crăpăturilor din pardoseli, se aplică un strat de şapă.

Şapa este de fapt un mortar a cărui compoziţie diferă in functie de tipul pardoselii ce va fi aplicată (de uz industrial, comercial, de interior, de exterior, etc.). Ca materiale de bază regăsim cimentul, nisipul şi apa.

Şapa se aplică fie direct pe stratul suport, fie pe un strat intermediar de termoizolatie (recomandat mai ales pentru băi, bucătării sau terase).

În functie de solicitarea la care va fi supusă, grosimea şapei se incadrează de regulă intre 4 şi 8 cm. La grosimile de peste 5 cm, unde solicitarea acesteia este intensă, se recomandă ca aceasta sa fie armată cu plasă de sârmă.

Etapa de turnare si fixare a şapei este o etapa deosebit de importantă in procesul de construcţie corectă a unei clădiri, deoarece ea preia si transmite stratului suport încărcările la care este supusă. De aceea este foarte important a i se acorda o atenţie deosebită si a respecta reţeta de compoziţie precum şi timpii necesari. De regulă, după procesul de turnare, ea poate fi călcată după 24 de ore, după 72 de ore se pot pune obiecte mai grele şi abia după 30 de zile se poate spune că este intr-adevăr uscată şi fixată si se poate monta pardoseala. Este deosebit de important ca după procesul de turnare, şapa sa fie urmarită, mai ales daca se toarnă în plin soare (există riscul de a se usca prea repede sau prea tare si pot apărea fisuri sau rezistenţa sa va fi mai mică, de aceea este recomandat a se crea condiţii de umbră) sau in condiţii de umiditate excesivă (risc de umflare) sau temperaturi mai scăzute de 5 grade Celsius.

Şapele sunt de mai multe feluri. De exemplu există şape simple, glisante, flotante, armate, de pantă, autonivelante, clasice, de egalizare sau încălzite. Fiecare dintre ele prezintă particularitătile sale si este recomandată pentru anumite construcţii.

În funcţie de modalitatea de turnare a şapei, avem şape manuale şi şape mecanizate şi elicopterizate. Şapa manuală presupune întinderea mortarului manual şi nivelarea acestuia cu ajutorul unei stinghii de lemn. Necesită timp mai indelungat de aplicare şi este foarte importantă si măiestria lucrătorului, de aceea noi o recomandăm în cazul unor spaţii mici.

Şapa mecanizată prezintă diverse avantaje faţă de cea manuală. Timpul de turnare este mult mai scăzut, într-o zi putând fi acoperiţi peste 100 mp. De asemenea, calitatea este mult mai bună, datorită operaţiilor mecanice la care este supusă. Turnarea mecanizată a şapei se face cu ajutorul unui utilaj. Acesta omogenizează mortarul şi apoi îl trimite prin intermediul unui furtun in camera in care se toarnă şapa. Capătul furtunului este în vârful unui trepied, care este mişcat de către muncitor de-alungul camerei pentru a lăsa o cantitate uniformă de mortar. Apoi se apelează la alt utilaj ce se deplasează pe două şine şi întinde si uniformizează şapa.

Elicopterizarea şapei presupune presarea şi compactarea acesteia cu ajutorul unui utilaj in formă de elice, sigilându-se astfel suprafaţa exterioară a şapei şi conferindu-i astfel o mai bună rezistenţă la acţiunea factorilor externi.

Din cele prezentate pe scurt în rândurile de mai sus, sperăm să fi înţeles importanţa deosebită ce trebuie acordată şapei şi modului de realizare a acesteia, precum şi faptul ca este o operaţiune dificilă, ce necesită utilaje, pricepere şi cunoştinţe tehnice specifice pentru a obţine un produs final rezistent şi fiabil.

Societatea noastră execută lucrări de turnare a şapei, atât a celei manuale, cât şi a celei mecanizate si elicopterizate, alegând cea mai potrivită soluţie tehnică necesară construcţiei dvs. Nu ezitaţi să ne contactaţi pentru a vă face o ofertă personalizată.

Instalaţii sanitare

Termenul general folosit de instalații sanitare face referire în fapt la ansamblul cuprins de instalațiile de apă rece, apă caldă și canalizare.

Proiectarea și punerea în execuție în mod corect a acestora, ne scutește pe termen lung de neplăceri provocate de avarii, pierderi de apă, mirosuri neplăcute, poluare, etc. De aceea, domeniul instalațiilor sanitare trebuie tratat cu foarte mare seriozitate și aleasă cu mare grijă atât echipa de proiectanți ai instalației, cât și echipa de execuție a acesteia.

Rolul echipei de proiectanți ai instalațiilor sanitare este acela de a gândi in detaliu întreg ansamblul de țevi, materiale și piese ce vor fi utilizate în realizarea sistemului de instalații, ținând cont de destinația finală a imobilului (industrială, de locuințe, de servicii publice, etc), de calitățile sursei de apă, de configurația mediului inconjurător, etc.

Rolul echipei de execuție este acela de a respecta cu strictețe planurile de construcție și de a organiza în mod cât mai eficient execuția lucrărilor, astfel incât acestea să fie realizate fără a perturba alte etape de construcție. De aceea, între instalatori și constructori trebuie să existe o comunicare perfectă, astfel încât sa se obțină maximul de eficiență a muncii.

Societatea noastră realizează lucrări de instalații sanitare, dispunând, pe lângă echipele de constructori și de echipe de instalatori calificați. Pentru orice tipuri de lucrări legate de instalațiile sanitare, începand de la cele banale, de montaj obiecte sanitare și mergînd până la execuția întregii instalații sanitare a unui imobil, nu ezitați să ne contactați.

Instalații electrice

La fel ca și restul lucrărilor de contrucții ce fac referire la un imobil, instalațiile electrice au nevoie in primul rând de o proiectare adecvată, executată de către specialiști. Aceștia pun la dispoziția executantului planurile de execuție si schemele instalațiilor electrice. Executantul unei lucrări de instalație electrică are obligația de a respecta întocmai planul și de a anunța proiectanții în cazul în care situația din proiect diferă față de situația din teren.

În planurile de construcție ale unui imobil se prevăd cu minuțiozitate locurile în care vor fi montate corpurile de iluminat, prizele, motoarele electrice, dozele, tabloul de distribuție, traseul coloanelor de alimentare, diferite detalii tehnice. De aceea, pentru realizarea unor lucrări la instalațiile electrice trebuie sa apelați la ajutorul unor specialiști. Aceștia detin atât aparatura tehnică cât și cunoștințele necesare pentru a pune în aplicare indicațiile din proiect.

Ca idee generală,dintre principalele operații ce presupun execuția unei instalații electrice, am putea enumera: săparea șanturilor in pereți, a locașurilor pentru doze, prize, întrerupătoare, tragerea conductoarelor în tuburi de protecție, executarea legăturilor dintre conductoare și izolarea lor, montarea aparatelor de comutare, a consumatorilor de energie electrică si a tablourilor de distribuție, verificarea instalației.

Este evident faptul că nici o lucrare de montaj a instalației electrice nu se aseamăna cu alta. Trebuie tinut cont de specificul clădirii, de forța necesară, de consumatori, de materiale și utilaje folosite, etc.

Atragem in mod deosebit atenția asupra faptului ca o instalație electrică este interzis a fi utilizată daca prezintă defecțiuni, este interzis a încărca instalația peste sarcina admisă, este interzis a suspenda corpurile de iluminat de conductele de alimentare, este interzis a executa lucrări de întreținere și reparații de către persoane necalificate. Ignorarea acestor interdicții vă pun într-un grad mare de risc de incendii, explozii sau chiar pierderea vieții.

De asemenea, înainte de începerea oricăror lucrări de instalații electrice interioare, beneficiarul acesteia este obligat să ceară în scris, de la furnizorul de energie electrică, aprobarea pentru începerea acestora. Cererea se face prin intermediul electricianului autorizat care asigură proiectarea și execuția lucrării.

Pentru soluții tehnice de proiectare si executare profesionistă a lucrărilor de instalații electrice interioare, nu ezitați să ne contactați.

Instalații electrice

La fel ca și restul lucrărilor de contrucții ce fac referire la un imobil, instalațiile electrice au nevoie in primul rând de o proiectare adecvată, executată de către specialiști. Aceștia pun la dispoziția executantului planurile de execuție si schemele instalațiilor electrice. Executantul unei lucrări de instalație electrică are obligația de a respecta întocmai planul și de a anunța proiectanții în cazul în care situația din proiect diferă față de situația din teren.

În planurile de construcție ale unui imobil se prevăd cu minuțiozitate locurile în care vor fi montate corpurile de iluminat, prizele, motoarele electrice, dozele, tabloul de distribuție, traseul coloanelor de alimentare, diferite detalii tehnice. De aceea, pentru realizarea unor lucrări la instalațiile electrice trebuie sa apelați la ajutorul unor specialiști. Aceștia detin atât aparatura tehnică cât și cunoștințele necesare pentru a pune în aplicare indicațiile din proiect.

Ca idee generală,dintre principalele operații ce presupun execuția unei instalații electrice, am putea enumera: săparea șanturilor in pereți, a locașurilor pentru doze, prize, întrerupătoare, tragerea conductoarelor în tuburi de protecție, executarea legăturilor dintre conductoare și izolarea lor, montarea aparatelor de comutare, a consumatorilor de energie electrică si a tablourilor de distribuție, verificarea instalației.

Este evident faptul că nici o lucrare de montaj a instalației electrice nu se aseamăna cu alta. Trebuie tinut cont de specificul clădirii, de forța necesară, de consumatori, de materiale și utilaje folosite, etc.

Atragem in mod deosebit atenția asupra faptului ca o instalație electrică este interzis a fi utilizată daca prezintă defecțiuni, este interzis a încărca instalația peste sarcina admisă, este interzis a suspenda corpurile de iluminat de conductele de alimentare, este interzis a executa lucrări de întreținere și reparații de către persoane necalificate. Ignorarea acestor interdicții vă pun într-un grad mare de risc de incendii, explozii sau chiar pierderea vieții.

De asemenea, înainte de începerea oricăror lucrări de instalații electrice interioare, beneficiarul acesteia este obligat să ceară în scris, de la furnizorul de energie electrică, aprobarea pentru începerea acestora. Cererea se face prin intermediul electricianului autorizat care asigură proiectarea și execuția lucrării.

Pentru soluții tehnice de proiectare si executare profesionistă a lucrărilor de instalații electrice interioare, nu ezitați să ne contactați.

Instalații termice

Instalația termică a unei clădiri presupune sistemul de încălzire al acesteia astfel încât pe întreg parcursul anului să putem beneficia de o temperatură ambientală propice.

În procesul luării deciziei de alegere a unei soluții de încălzire, trebuie ținut cont de mai mulți factori, ca de exemplu temperatura medie exterioară, temperatura medie interioară pe care dorim să o obținem, volumul imobilului, suprafețele cu geamuri și mărimea acestora, numărul de persoane ce vor locui, costurile investiției inițiale dar și costurile de întreținere periodică, precum și costurile de utilizare a instalației, etc.

Deși centrala termică ce utilizează drept combustibil gazele este cea mai cunoscută, aceasta nu este singura soluție a unei instalații termice. Din acest punct de vedere, există mai multe tipuri de instalații: încălzire locală (cea mai simplă, de tipul sobelor de la țară sau a șemineelor), încălzirea cu abur de presiune joasă, încălzirea cu aer cald, prin radiație, încălzirea cu apă caldă, cu pompe de căldură, cu energie electrică, cu energie solară, cu apă geotermală, etc. Pentru fiecare din aceste tipuri de soluții de încălzire, există o paletă de instalații specifice și diverse variante de aplicare.

Prin urmare aveți nevoie de o soluție tehnică oferită de către specialiști, în urma analizei situației din teren.