Fațade ventilate

O faţadă ventilată este un sistem de inchidere exterioară ce include un spaţiu de aer între placajul exterior si sistemul de termo-hidroizolare a faţadei. Placajul este în general susţinut de o sub-structură secundară independentă de structura de rezistenţă a clădirii. Sistemul de faţadă ventilată este în prezent sinteza cea mai completă a caracteristicilor pe care zidurile exterioare trebuie să le aibă, în scopul de a asigura bunăstarea într-o cladire.

Funcţia principală a sistemului este într-adevar, de a proteja cladirea de intemperii şi în special de infiltrarea apei de ploaie în pereţii clădirii, care este principala cauza de deteriorare. Spaţierea dintre plăcile folosite şi perete creează de asemenea, un strat de aer ventilat, care, combinate cu acţiunea unui strat izolant aplicat pe pereţii clădirilor, îmbunătăţeşte considerabil eficienţa termică a clădirii. Alte avantaje importante ale sistemului includ dispersia vaporilor de apă prin pereti, îmbunătăţirea izolaţiei fonice, precum şi de reducerea costurilor de întreţinere.

Fatade ventilate : placări cu TRESPA, CREATON , ALPHATON, ALUCOBOND

Fatada ventilata

Sistemul de faţadă ventilată se pretează atât pentru construcţii noi cât şi pentru renovarea clădirilor vechi. Acest sistem este un mijloc excelent pentru cele din urmă, deoarece ajută la îmbunătăţirea calităţii clădirii existente. De asemenea, în ceea ce priveşte compoziţia, faţadele ventilate oferă noi posibilităţi expresive prin amestecarea şi potrivirea diferitelor tipuri de culori şi modele ale diverselor materiale folosite pentru placarea

Avantaje fațade ventilate - EDIL CONSTRUCT 2004:

  • - o mai bună protecţie termică.
  • - marile diferenţe de temperatură dintre vară şi iarnă sunt compensate perfect.
  • - climatul interior rămâne neafectat de temperatura exterioară.
  • - vara stratul suport nu se poate supraîncălzi deoarece însoleierea de la razele solare este reflectată în cea mai mare parte de placaj. Astfel se evită acumulările de căldură la interior.
  • - iarna termoizolaţia uscată previne răcirea excesivă a stratului suport, acesta acumulând astfel căldura.
  • - o mai bună hidroizolare.